Wil jij ook je missie aan de muur van de directeur?
Trots laat mijn opdrachtgever, Mees Beeker van Van Oord, de missie van zijn afdeling zien. Na een half uur uitleg vraagt hij mij ‘Wat vind jij er eigenlijk van?’ Ik blijf stil. Dan zegt hij zelf ’Zo’n schema komt niet inspirerend over, toch?’ Ik knik instemmend. Hij vraagt ‘Hoe kunnen we dit verhaal het beste vertellen?’
Kom door middel van storytelling uit je blokkenschema
Storytelling betekent letterlijk ‘verhalen vertellen’ en is de manier waarop mensen van nature communiceren. Dit is dé manier om van een blokkenschema een aansprekend beeld te maken.
Met een team zijn we tot het verhaal gekomen van de 3 partijen die in de toekomst beter gaan samenwerken. De afdeling, de directie en de subdivisies. Samen maken ze een zandkasteel. De missie is tenslotte tot stand gekomen in een kasteeltje in Woerden.
In de emmer met zand zitten de drijfveren van de afdeling, de brandstof voor het groeien van het bouwwerk. De kinderen zitten veilig in de branding te spelen. Dit staat symbool voor de doelstelling van Van Oord. Van Oord’s handelsmerk is ‘Marine ingenuity’ (Mariene vindingrijkheid) met als drijfveer het nastreven van hun doel: een steentje bij te dragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.
Waarom ik de opdracht kreeg
De duurzame insteek van Van Oord was ook de reden waarom ze mij vroegen om de missie te tekenen. Ik ben een infographic maker die aan het onderzoeken is hoe ze tot haar pensioen kan blijven werken zonder nieuwe elektrische spullen te hoeven kopen. Spullen staan op 1 in De impact top 10 van de gemiddelde Nederlander van Babette Porcelijn. En ik hoop dat ik door de overstap naar analoog werken mijn impact kan verminderen.

De missie aan de muur
Het is voor grote bedrijven natuurlijk (nog) geen optie om geen nieuwe elektrische spullen meer te kopen, maar wellicht dat mijn project mensen eens aan het denken kan zetten hoe iets beter/zuiniger/duurzamer kan. De reacties op de tekening waren in ieder geval heel positief en de missie van de afdeling hangt nu bij de directeur in de wachtkamer. In de kleuren van Van Oord.

Kijk verder

Back to Top