2 Kruisraketten in huis
Het voelt een beetje als een kruisraket, zo’n nieuwe printerkop. Tenminste, zo voelt het als je geen nieuwe elektrische spullen meer wilt kopen. Had ik die nou wel of niet moeten bestellen?
Hoe vaak moet een mens printen?
Vorig jaar kreeg ik mijn 10 jaar oude printer niet meer goed aan de praat. Er was ook geen nieuwe versie van de driver beschikbaar. Een jaar lang stond het ding klaar om de naar de milieustraat te gaan. Tussentijds ben een paar keer naar de Kopijwinkel geweest. Het blijkt dat je helemaal niet zo vaak hoeft te printen. Niet echt.
Maar soms wel, en dan is het wel erg handig om dat op je werk te kunnen doen. Op mijn nieuwe werkplek had ik ineens weer voldoende ruimte voor een printer. En ik vond het de moeite waard om te kijken of ik ‘m toch aan de praat kon krijgen. Tenslotte was dit mijn kans om nog een printer te kunnen bezitten tot mijn pensioen.
Een hele ochtend prutsen
Na een hele ochtend prutsen accepteerde de printer eindelijk de nieuwe cartridges. Maar 2 van de 3 kleuren bleven uit. Na nog wat zoekwerk vond ik een driver die het toch beter leek te doen dan de vorige versie, maar nog steeds bleven de kleuren uit. 
Een paar Youtube-filmpjes later had ik de printerkop gereinigd, maar toen kwam er ineens rook uit de printer. Met mijn Youtube-filmpjes-kennis was mijn conclusie dat 2 van de 5 ‘uitlaatklepjes’ van de printerkop kapot waren.
Weer zo’n heerlijk dilemma
Ik heb een nieuwe printerkop besteld voor 20 euro. Repareren is goed toch? Maar zo’n printerkop is een groot gedeelte van het elektrische deel van de printer. En ik kon een jaar zonder printer en nu ineens niet meer? Het was weer zo’n heerlijk dilemma.
De printerkop is nog onderweg. Er bestaat natuurlijk nog een kans dat die het ook niet doet. Dan ben ik ineens eigenaar van 2 printerkoppen oftewel 2 kruisraketten.

Kijk verder

Back to Top